Slachtbewijs2018-02-01T17:03:17+00:00

Slachtbewijs

Wie een dier wil (laten) slachten, moet zich bij de gemeente laten registreren. De registratie is éénmalig. Daarna krijg je een registratienummer, dat volstaat voor slachtingen in het slachthuis.

Voor thuisslachtingen (varkens, schapen, geiten, herten) heb je ook nog een beslagnummer nodig én een slachtbewijs. Voor elke thuisslachting moet een nieuwe vergunning aangevraagd worden.

Let erop dat je minstens 4 dagen op voorhand langskomt.

Het slachtbewijs is één week geldig en dient één jaar lang bewaard te worden.

Het is verboden om thuis runderen en kalveren te slachten. Voor gevogelte, konijnen en wild is dan weer geen slachtbewijs nodig.

Hoe?

Je laat je registreren op de dienst Burgerzaken. Dat kan telefonisch, per mail of persoonlijk bij de dienst Burgerzaken.

Meebrengen?

Identiteitskaart.

Registratienummer (indien al aangevraagd).

Beslagnummer (van het te slachten dier), terug te vinden bij de persoon waar het dier gekocht werd.

Kostprijs?

Gratis.