Recyclagepark2018-09-26T09:43:26+00:00

Recyclagepark

Op het recyclagepark aan de Prinsengoeddreef (sporthal) kan je op woensdagnamiddag en op zaterdag (de hele dag) terecht voor een beperkt aantal afvalfracties. Er geldt een strikte limiet (1m³, met uitzondering voor groenafval 2 m³) op de hoeveelheid afval die je kunt afleveren.

Fracties Knesselare

Asbest (oa golfplaten), bloempotjes & trays, elektro-apparaten, harde plastics, houtafval, kalkhoudend afval (gips, gipsplaten en pleister), metalen, piepschuim, vlak glas, zuiver steenpuin. Hier vind je meer gedetailleerde info over de verschillende fracties.

Groenafval (groen- en tuinafval, geen groenten, fruit- of boomstronken) kun je enkel op woensdag in Ursel en op zaterdag in Knesselare kwijt.

Kostprijs?

Een afvalkaart (20 euro voor tien knippen) is te koop op het gemeentelijk secretariaat of bij de parkwachter. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die je aanlevert, krijg je één of meerdere knippen in de kaart. Omdat door de fusie met Aalter het recyclagepark volgend jaar gratis wordt, kun je vanaf 29 september ook kaarten kopen van 6 en 10 euro. Door afvalkaarten van kleinere bedragen aan te kopen vermijd je dat je op het einde van het jaar nog beurten over hebt.

Tarieven Knesselare

Voor wat? Hoeveelheid Knippen
elektrische apparaten maximum 10 stuks gratis
piepschuim, harde plastics, metalen, houtafval tot 1m³ 1 (2 euro)
groen tot 0,060m³ 1 (2 euro)
tot 1m³ 2 (4 euro)
tot 2m³ 3 (6 euro)
steenpuin tot 0,06m³ 1 (2 euro)
tot 1m³ 5 (10 euro)
kalkhoudend afval, keramiek tot 0,06m³ 1 (2 euro)
tot 0,5m³ 5 (10 euro)
vlak glas tot 0,5m³ 5 (10 euro)
tot 1m³ 10 (20 euro)
asbest tot 0,5m³ 10 (20 euro)
tot 1m³ 20 (40 euro)

Maldegem

Inwoners van Knesselare en Ursel zijn ook welkom op het Maldegemse recyclagepark in de Steenhouwerslaan. Het park heeft ruimere openingsuren. Fracties die je niet in Knesselare kwijt kan zoals banden, matrassen of roofing, kun je daar wél achterlaten. Ook alle andere afvalfracties kunnen er afgeleverd worden.

Er is een gratis zone én een betalende zone. Om toegang te krijgen tot het betalende deel moet er ‘geld’ op je identiteitskaart staan. Op het recyclagepark staat een terminal waarmee je geld van je bankkaart naar je elektronische identiteitskaart kan overschrijven.

Gratis fracties

Wit en gekleurd glas, keramiek en porselein (beperkte hoeveelheid), zuivere plastiekfolie, papier & karton, oude metalen, frituurolie en -vet, afvalolie, batterijen, toners, TL-lampen, verfblikken, spuitbussen, accu’s, piepschuim, textiel, herbruikbare goederen voor de kringwinkel, AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten).

Betalende fracties

Groen (gras, takken, snoeihout, boomwortels, groenafval) = tarief van 10 euro /m³

Bouwafval/recyclage (zuiver steengruis, houtafval, vlak glas, kunststof, isolatie) = tarief van 15 euro /m³

Banden (autobanden, fietsbanden, brommerbanden) = tarief van 15 euro/m³

Grofvuil (brandbaar restafval groter dan 50 cm, tapijten, matrassen) =

Bouwafval / stortfractie (gyproc, kalk, yton, grond, roofing asbestcementplaten, lavabo’s, wc-potten) = tarief van 25 euro/m³

Landbouwfolie (veegschoon landbouwplastiekfolie)= tarief van 25 euro/m³

Hier vind je meer gedetailleerde info over de verschillende fracties.

Tarieven Maldegem

groen recyclage (bouw), banden grof vuil, stort (bouw),landbouwfolie
max. 50 liter 1 euro 1 euro 1,5 euro
max. 250 liter 3,5 euro 4 euro 6,5 euro
max. 500 liter 5 euro 7,5 euro 12,5 euro
max. 1m³ 10 euro 15 euro 25 euro
max 1,5m³ 15 euro 22,5 euro 37,5 euro
max 2m³ 20 euro 30 euro 50 euro