Huwelijk2018-02-01T13:52:03+00:00

Huwelijk

Het huwelijk is een verbintenis tussen twee mensen, voltrokken door een ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Het huwelijk vindt in Knesselare plaats in de raadszaal van het gemeentehuis (De Plaats 14).

De aangifte van een huwelijk gebeurt in de gemeente waar één van de toekomstige echtgenoten zijn/haar inschrijving heeft in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister.

Hoe?

Je contacteert de dienst Burgerzaken, via e-mail, telefonisch of komt persoonlijk op het gemeentehuis langs voor de basisinfo én om een datum te prikken. Dat kan een jaar op voorhand.

Na het eerste contact, start de dienst Burgerzaken het dossier op en worden aktes opgevraagd. Na ontvangst van de nodige documenten worden de aanstaande trouwers dan uitgenodigd tot de aangifte. Bij de aangifte van het huwelijk breng je de aangiftedocumenten ingevuld mee.

De medewerker Burgerlijke Stand stelt een akte van aangifte op die door beiden ondertekend wordt op het moment van aangifte.

Je kan in Knesselare huwen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 11.30 uur.

Meebrengen (bij de aangifte)?

  • Identiteitskaart
  • Eventueel: bewijs dat partner akkoord is

Kostprijs?

Voor een huwelijksplechtigheid op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag betaal je 25 euro, op zaterdagvoormiddag 125 euro. De gemeente biedt de aanwezigen altijd een glas cava of fruitsap aan. Op woensdagnamiddag is de plechtigheid gratis en moet je enkel 15 euro voor het trouwboekje betalen: dan is er wel geen receptie.