Dagopvang Kwakkie (0 tot 3 jaar)2018-02-06T09:07:21+00:00

Dagopvang Kwakkie (0 tot 3 jaar)

Kwakkie is een groepsopvang van baby’s en peuters tot 3 jaar in het parkdomein Hemelrijk. Er kunnen 24 kinderen terecht. De kinderopvang werkt in verticale groepen, wat betekent dat de kinderen ’s morgens en ’s avonds in één leefgroep worden opgevangen. Dat zorgt voor stabiliteit in de groep en op die manier krijgen de kleintjes de kans om te leren van oudere vriendjes.

Visie

Het kinderdagverblijf wil een veilig, kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert en alle kansen biedt om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. Kwakkie besteedt bijzondere aandacht aan individualisering, zelfredzaamheid, flexibiliteit, structureren, bewegingsvrijheid en veiligheid.

Kostprijs?

De prijs voor de opvang wordt bepaald aan de hand van het inkomen van het gezin. Op de Kind en Gezin-lijn (078 15 01 00) of in de opvang zelf kom je te weten welke de bijdrage is voor jouw kind of kinderen.

Maaltijden?

Het kinderdagverblijf bereidt elke dag verse maaltijden in de eigen keuken. Als je kind een dieet moet volgen, kan je zelf een maaltijd meegeven. Als je kind meer dan 3 uren per dag in de opvang zit, zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs (met uitzondering van de flesvoeding). Bij borstvoeding krijgt de moeder de kans om in het kinderdagverblijf haar baby te komen voeden.

Medische fiche

Als kinderen medicatie nemen, is het belangrijk dat de opvang daarvan op de hoogte is. Ouders moeten dan een medische fiche invullen.

Inschrijven

Inschrijven kan bij de verantwoordelijke Ann Colpaert. Als er geen vrije plaatsen zijn, komt je opvangaanvraag op een wachtlijst. Van zodra er een plaats vrijkomt, wordt op basis van een aantal objectieve criteria beslist aan wie de plaats wordt toegekend.

Voorrang

De opvang verleent voorrang aan:

  • alleenstaande ouders die door hun werk of het volgen van een opleiding hun kinderen tijdens de dag niet zelf kunnen opvangen
  • gezinnen met een laag inkomen, lager dan een inkomensgrens die elk jaar op 1 juli wordt berekend door de Vlaamse regering
  • opvang uit sociale en/of pedagogische motieven
  • kinderen die al broertje en/of zusje hebben in de opvang

Wanneer we je bij je opvangvraag geen zekerheid kunnen geven over een plaats, zullen we je uiterlijk één maand voor de gewenste startdatum definitief uitsluitsel geven.