Begraafplaats krijgt facelift: werken starten op 24 september en zijn voor Allerheiligen klaar

De begraafplaats van Knesselare krijgt de komende weken een facelift. De gemeente voert een aantal structurele verbeteringen door. De werken starten nu maandag 24 september en zullen voor Allerheiligen klaar zijn.

De toegang van het kerkhof, langs de kant van De Plaats, wordt verhard. Ook de twee hoofdpaden en de ingang via Groene Vijvers worden verbeterd en verfraaid. Op het middenplein komt een nieuw rond punt. Speciaal voor Allerheiligen transformeert de gemeente die nieuwe rotonde tot een bloemenplein vol chrysanten, die de begraafplaats extra kleur moeten geven. De cultuurraad tenslotte brengt eind oktober een stukje poëzie naar het kerkhof.

In een volgende fase, later, zullen de kleinere grindpaden plaats maken voor graspaden. Al die ingrepen moeten de begraafplaats groener, toegankelijker en onderhoudsvriendelijker maken.

Toegankelijkheid

Tijdens de werken zal het kerkhof enkel toegankelijk zijn langs de kant van de Groene Vijvers. Hou er rekening mee dat de parkeerplaatsen aan die kant voor een deel zullen ingenomen worden door de werf. Om de sereniteit te bewaken, legt de aannemer de werken stil bij begrafenissen en ceremoniële plechtigheden.

2018-09-20T16:53:39+00:00