• Knesselare
Bezoeken Landschapspark Drongengoed

Drongengoed

Het Drongengoedbos is één van het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Het is de plaats met uitstek voor fietsers, joggers en wandelaars. Vanuit de omliggende toegangspoorten, de dorpskernen Knesselare, Ursel en Kleit kan je in dit boeiende lappendeken op ontdekking trekken tot in het hart van het bosgebied. Langs de Met zijn historische karakter typische landelijke en culturele attractiepunten sleept het landschapspark jouw helemaal mee in een unieke ervaringsbelevenis. Met behulp van onze infobordjes en wegwijzers kan je op verkenning trekken en het verhaal van onze culturele streek ontdekken

Een toeristische attractie in het meetjesland

De hoeve is ingericht als herberg met een infopunt voor toeristen. Een bezoekerscentrum midden in de prachtige bossen van het Drongengoed die je kan helpen met het zoeken naar een geschikte gids. Je komt er alles te weten over de streek en hoe het landschap door de jaren heen geëvolueerd is. Er bevind zich ook een uitgebreid gamma aan folders, wandel – en fietsroutes. Je kan er ook de boomgaard met verschillende soorten fruitrassen en de kruidentuin een bezoekje gaan brengen. De naam Drongengoed komt van de Paters van Drongen die in de 13e eeuw hielpen met het ontginnen van het gebied. Deze paters hadden de Drongengoedhoeve als uitvalsbasis.

Drongengoedcollage

De kruidentuin is aangelegd volgens de theorie van Hippocrates, die beweerde dat het menselijke lichaam bestaat uit 4 soorten lichaamsappen: slijm, bloed, gele en zwarte gal. Een afwijkende samenstelling van deze sappen die meestal gepaard gaat met ziekte kan worden tegengegaan door bepaalde kruiden te gebruiken.

In het Drongengoedbos is er een militair domein (214 hectare) met een vliegveld, dat vroeger tot de NAVO behoorde. Sinds '93 is het een militair oefenterrein, zonder permanente militaire aanwezigheid. Het vliegveld wordt momenteel gebruikt voor de sportvliegerij. In augustus vindt er ook jaarlijks Wings and Wheels plaats.

Genieten en ontspannen in het drongengoed is een ideale manier om tot rust te komen.

(foto's Ann Dewulf)

zie ook: toekomstvisie Drongengoed

 

Drongengoedhoeve-Landschapsinfocentrum Meetjesland
Address:
Drongengoedweg 9
9910 Ursel (Knesselare)

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telephone: 09 325 09 80
http://www.drongengoedhoeve.be

 

Nieuws Drongengoed

Design: Koen Timmerman  2018 Knesselare - Alle rechten voorbehouden